سفارشات خود را برای  بالا 100 هزار تومان را با پیک رایگان تجربه کنید

مقالات

فیکساتور عطر چیست

فیکساتور ادکلن چیست

همه افراد دوست دارند تا مدت‌ها روایح جذاب و خوشبوی عطرشان بر سطح پوست و لباس‌هایشان باقی بماند تا بتوانند از استشمام روایح بی‌نظیر آن لذت ببرند. اما همه عطرها از میزان ماندگاری مناسبی برخوردار نیستند. برخی از عطرها همانند عطرهای گرم نسبت به عطرهای سرد ماندگارتر هستند. علاوه بر این، نوع آب و هوا نیز بر میزان ماندگاری رایحه عطر اثر می‌گذارد. مثلا عطرهای به کار رفته در فصل زمستان از ماندگاری بیشتری نسبت به سایر عطرها برخوردار می‌باشند. معمولاً برای افزایش میزان ماندگاری عطرها روش‌های متعددی وجود دارد.

یکی از این روش‌ها که برندهای زیادی جهت بالا بردن ماندگاری و رد بوی عطرهایشان به کار می‌برند، استفاده از فیکساتور در فرمولاسیون عطرهای تولیدی خود می‌باشد. بنابراین، نقش فیکساتور در عطر را نمی‌توان نادیده گرفت. وجود چنین ترکیبی در تولید عطر و ادکلن‌های خالص موجب پخش بوی عالی آن‌ها می‌شود. بنابراین، با توجه به اهمیت فیکساتورها در دنیای عطر و ادکلن، در این مقاله به بررسی موضوع فیکساتور عطر چیست ، چه مزایا و کاربردهایی دارد و به طور کلی مسائل مرتبط با آن می‌پردازیم.

فیکساتور عطر چیست

یکی از موادی که در صنعت عطرسازی کاربرد فراوانی دارد، فیکساتور عطر است. وجود این ماده شیمیایی باعث می‌شود که بوی عطر مدت زمان بیشتری روی پوست بماند و به این ترتیب، فیکساتور از تبخیر زودهنگام رایحه‌های عطر جلوگیری می‌کند. بنابراین، در صنعت عطرسازی فیکساتورها به عنوان تثبیت‌کننده استفاده می‌شوند تا میزان ماندگاری و دوام رایحه‌های عطر و رد بوی آن‌ها روی پوست را افزایش دهند. در واقع، فیکساتور یا حلال عطر در مواد روغنی عطرها به کار گرفته می‌شوند تا میزان فشار بخار و فراریت مواد خام عطر افزایش یابد و در نتیجه، ماندگاری عطر بیشتر شود. میزان فیکساتور در عطر به طور تقریبی بین ۳ تا ۵ درصد است و بیشترین استفاده فیکساتور در نت‌های پایه عطر خواهد بود.

کاربرد فیکساتور در عطر چیست

کاربرد فیکساتور در عطر

فیکساتور در لغت به معنای تثبیت کننده است و زمانی که این کلمه در کنار عطر قرار می گیرد، در واقع جهت افزایش ماندگاری و پخش بوی عطر به کار گرفته می شود. عمده ترین کاربرد فیکساتور در ترکیبات عطر جهت رقیق سازی و فرموله نمودن ماده روغنی و خالص عطر می باشد. افزودن فیکساتور به عطر مانع از لک شدن محل استفاده عطر بر روی لباس نیز می شود و عطر به خوبی بر سطح لباس اسپری می گردد. علاوه بر این نمی توان تأثیر و کاربرد فیکساتور در باز شدن نت های مختلف عطر را نادیده گرفت، چرا که این ماده موجب می شود بوی واضح تمام نت های عطر به طور کامل به مشام برسند. زمانی که فیکساتور بیشتری به مواد اصلی عطر اضافه می شود، درست است که پخش بوی عطر بالا می رود، اما میزان ماندگاری عطر کاهش می یابد.

ایا استفاده از فیکساتور در عطر ضرورت دارد

فیکساتور چیه؟ آیا ضروری است که در عطر آن را به کار برد؟ شاید شما هم با این سوالات مواجه شده باشید! فیکساتور به نوعی یک حلال عطر است که به رقیق‌سازی مایع عطر می‌پردازد و موجب پخش بوی عالی عطر می‌گردد. بنابراین، استفاده از فیکساتور در ترکیبات و فرمولاسیون عطر ضروری است. اگر به میزان مناسب از فیکساتور در فرمول عطرها اضافه شود، علاوه بر بوی عالی که به عطرها می‌بخشد، شاهد ماندگاری فوق‌العاده‌ای عطرها نیز خواهید بود. ضرورت استفاده از فیکساتور به قدری اهمیت دارد که بسیاری از فروشندگان عطرهای گرم نیز به میزان مناسبی فیکساتور به عطرهایشان می‌افزایند تا پخش بوی عالی این عطرها موجب جذب بیشتر مشتریانشان شود.

ترکیبات فیکساتور عطر چیست

در صنعت عطرسازی از ترکیبات فیکساتور جهت افزایش میزان ماندگاری عطر و رد بوی آن استفاده می‌شود. در واقع این ترکیبات شامل افزودنی‌های می‌باشد که موجب افزایش رد بو و ماندگاری عطر در محیط اطراف و روی پوست بدن می‌گردد. بیشترین کاربرد ترکیبات فیکساتور در نت پایه عطرهای الکلی می‌باشد. برخی از رایج‌ترین ترکیبات فیکساتور به قرار زیر می‌باشند:

  • مشتقات مشک: مشک به عنوان یک ترکیب طبیعی یا مصنوعی با بوی گرم و گیرا شناخته می‌شود، بکارگیری این ماده در ترکیبات عطر موجب افزایش رد بو و ماندگاری بالای رایحه‌هایش می‌شود.
  • رزین‌ها: ترکیبات فیکساتور شامل رزین‌های مختلفی همانند بنزوئین، تولوئین، استیر‌ولات و… می‌باشند. این ترکیبات به ثابت نمودن بوی عطر کمک می‌کنند و ماندگاری آن را افزایش می‌دهند.
  • عصاره‌ها و عطرهای خالص: در صنعت عطرسازی وجود برخی از عصاره‌ها و عطرهای خالص به عنوان فیکساتور عمل می‌کنند و در ترکیبات سایر عطرها به کار گرفته می‌شوند. معمولا عطرسازان ماهر و چیره دست بر حسب سلیقه و نیاز خود می‌توانند به استفاده از ترکیبات فیکساتور بپردازند و عطری با سبک دلخواهشان تولید کنند.

ترکیبات فیکساتور عطر

نقش فیکساتور در کیفیت عطر و ادکلن

می‌توان گفت عوامل مختلفی بر کیفیت عطرها اثرگذار هستند، یکی از این عوامل فیکساتور یا الکل عطر است. فیکساتورها برای ایجاد بو و افزایش پخش رایحه‌های یک عطر به کار می‌روند. معمولاً اسانس‌های غلیظ عطر با استفاده از مولکول‌های درشتی ساخته می‌شوند که نوع رایحه عطر بر اندازه این مولکول‌ها اثرگذار است. مثلاً عطرهای مرکباتی در مقایسه با عطرهای چرمی مولکول‌های کوچک‌تری دارند. درشتی مولکول‌های عطر موجب واکنش دیرتر آنها می‌شود و در نتیجه پخش بوی عطر به طور چشمگیری کاهش می‌یابد. فیکساتور یا همان الکل عطر به رقیق‌سازی غلظت عطر پرداخته و پخش بوی بهتری به آن می‌بخشد.

لازم به ذکر است الکلی که در عطرسازی به کار می‌رود با الکل استفاده شده در مواد شوینده کاملاً متفاوت است. این الکل به سرعت تبخیر می‌شود و هنگامی که با اسانس‌های عطر مخلوط می‌گردد، در برابر حرارت بدن و محیط واکنش سریع‌تری از خود نشان می‌دهد. از این رو به سرعت تبخیر می‌گردد و رایحه عطرها را در فضا بیشتر پخش می‌کند. بنابراین توجه به میزان فیکساتور در عطر به هنگام خرید اینترنتی عطر و ادکلن اصل و اورجینال و حتی خرید حضوری این رایحه‌ها بسیار ضروری است.

مزایا و معایب استفاده از فیکساتور در عطر

هر چند با استفاده از فیکساتور و رقیق‌سازی ماده خالص عطر میزان ماندگاری آن کم می‌شود، اما استفاده درست و مناسب از این ماده شیمیایی فواید زیادی در عطرها دارد. بنابراین در ادامه به بیان برخی از مزایا و معایب فیکساتور در عطر می‌پردازیم.

از مزایای فیکساتورها می‌توان گفت:

  • مانع از فساد عطر
  • جلوگیری از رسوب یا ته نشین شدن مایع عطر با داشتن پلی سوربات
  • افزایش ماندگاری عطر با داشتن استابلایزر
  • سازگار با عطرهای مختلف و غلظت‌های متنوع
  • ایجاد رد بوی بی‌نظیر و پخش بیشتر رایحه‌های عطر

برخی از معایب استفاده از فیکساتور در عطر نیز عبارتند از:

  • کاهش ماندگاری عطر در صورت استفاده زیاد از فیکساتور در ترکیبات عطر
  • به مشام رسیدن بوی الکل در صورت مصرف نادرست آن در ترکیبات عطر
  • بروز حساسیت‌های پوستی در برخی موارد
  • ایجاد سردرد، سرگیجه و اثرات عصبی در صورت استفاده فراوان از این محصول
  • مختل شدن سیستم تنفسی با استفاده از این عطرها

بهترین فیکساتور های عطر

معرفی بهترین فیکساتور های عطر

معمولا عطرسازان جهت پایداری رایحه‌ها و افزایش رد بوی نت‌های برجسته عطرشان از فیکساتورهای متنوعی استفاده می‌کنند. به همین دلیل در ادامه برخی از بهترین و باکیفیت‌ترین فیکسانورهای عطر را معرفی می‌کنیم:

  • مشکین: در دنیای عطر و ادکلن، فیکساتور مشکین شهرت بالایی دارد، این ماده به صورت طبیعی یا مصنوعی تولید می‌گردد و به عطر دوام و عمق خاصی می‌دهد.
  • عنبر: یکی از فیکساتورهای پراستفاده در انواع عطرها، فیکساتور عنبر می‌باشد. این فیکساتور را از سنگ عنبر پودر شده بدست می‌آورند و استفاده از آن در عطرها علاوه بر پایداری رایحه‌های آن‌ها موجب شیرینی و گرمای خاصشان می‌شود.
  • وتیور: فیکساتور وتیور نیز محبوبیت خاصی دارد و جهت دادن رایحه خنک، خوشبو و ماندگار به عطرها به کار می‌رود. این ماده از گیاه وتیور حاصل می‌گردد و امروزه استفاده فراوانی در صنعت عطرسازی جهان دارد.
  • ایزو یوپرن: از فیکساتورهای مصنوعی معروف می‌توان فیکساتور ایزو یوپرون را برشمرد. این فیکساتور به عطرهای بوی دودی و چوبی خاصی می‌بخشد و به بازتاب روایح عطرها کمک می‌کند.
  • جلد: عطرسازانی که می‌خواهند از رایحه‌های عطرشان بوی چرم ساطع شود، به سراغ فیکساتور جلد می‌روند. فیکساتور مصنوعی که نت‌های شیرین و چرمی را در عطر زنده می‌کند.

جمع بندی

فیکساتور از جمله ترکیبات مهمی به حساب می‌آید که تاثیر فراوانی بر روند تولید انواع عطر و ادکلن‌های مطرح جهان دارد؛ از آنجایی که به کارگیری یک فیکساتور مرغوب در عطر بر میزان کیفیت، ماندگاری، رد بوی عطر و جذب مشتریان تاثیر فراوانی می‌گذارد. بنابراین با توجه به نقش مهم فیکساتور در صنعت عطرسازی جهان در این مقاله بررسی کردیم که فیکساتور عطر چیست، استفاده از آن چه مزایا و معایبی دارد و اطلاعات جامعی ذر مورد این ماده پرکاربرد عطرسازی در اختیار مخاطبان قرار دادیم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

ارتباط با مشاوران

مشاوران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من